Nederland nr 6 in Europa met Internetgebruik

Mede door de enorme groei van het aantal Internetgebruikers sinds de komst van gratis Internet ruim een half jaar geleden, staat Nederland momenteel op de zesde plaats met Internetgebruik binnen Europa. Zo blijkt uit onderzoek van Pro Active International.

Alleen Scandinaviërs en Zwitsers surfen meer. Uit een telefonische enquête in het kader van de Pan Europese Internet Monitor blijkt dat 34 procent van de Europese bevolking van 15 jaar en ouder toegang heeft tot Internet. Bijna een kwart was de afgelopen veertien dagen online.
Het Internetgebruik in Europa verschilt sterk per land. De Scandinaviërs halen het gemiddelde flink op. In Zweden heeft 65,2 procent van de bevolking op het werk, op school of thuis toegang tot het net. Ruim de helft van de bevolking is in de afgelopen twee weken online geweest.
Nederland kan het aardig bijbenen. Bijna de helft van de bevolking heeft toegang tot het net, zo bleek. In de afgelopen twee weken was 36,7 procent online. Duitsland, Frankrijk, Italië en België tonen zich minder modern en scoren beneden het Europees gemiddelde. Het zijn het oosten van Duitsland en landen als Portugal en Spanje die de cijfers naar beneden sleuren.
Europa wint flink terrein vergeleken met Amerika. Uit recente cijfers van Nielsen blijkt dat 50 procent van de bevolking in de Verenigde Staten toegang heeft tot Internet en dat 35 procent daarvan in de afgelopen twee weken gebruik heeft gemaakt.
De Amerikanen zijn veel gretiger wat betreft aankopen doen via het net. Minder dan 8 procent van de Europeanen heeft ooit iets online aangeschaft, terwijl dit voor circa 15 procent van de Internettende Amerikanen gebruikelijk is. Verder zijn Amerikanen gemiddeld een uur per dag aan het surfen, terwijl Europeanen het voorlopig nog op een kwartier houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-31T00:00:00.000Z Redactie Computable