World Online geeft opening van zaken

World Online gaat 'volledige duidelijkheid' geven over de aandelentransacties van topvrouw Nina Brink vlak voor en na de beursgang. Het bedrijf heeft een speciale crisiswoordvoerster in de arm genomen om de problemen rond de beursgang het hoofd te bieden.

Omdat voor de gezamenlijke verklaring de Raad van Commissarissen bijeen wordt geroepen, zal die waarschijnlijk pas na het weekeinde worden gegeven.
Het aandeel World Online kreeg gisteren opnieuw klappen en zakte naar 23,50 euro, 20 euro beneden de uitgiftekoers. Het Internetbedrijf, dat in de maanden voorafgaande aan de beursgang met een omvangrijke advertentiecampagne aan de man is gebracht, lijkt zijn imago volledig te hebben verpest bij de beleggers. Voor de beursgang op 17 maart leed het bedrijf al onder de mening van financieel analisten die zeggen dat World Online een 'hype' en een luchtbel is.
Sinds vorige week vrijdag Amerikaanse beleggers het aandeel van de hand deden, lijkt het opnieuw in een vrije val en gaat World Online gebukt onder negatieve publiciteit en verdachtmakingen. Een 'persconferentie' van de werknemers op het kantoor in Vianen, waarbij zij zich zonder reserves achter Brink schaarden, droeg weinig bij aan het herstel van het imago.
World Online ontkende gisteren berichtgeving van het Financieele Dagblad dat Nina Brink een stap terug zal moeten doen ten gunste van haar huidige ondergeschikte Simon Duffy. "Dat is gewoon niet waar", aldus een woordvoerster.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-31T00:00:00.000Z Redactie Computable