Gestresste IT'ers krijgen online adviezen

Het Nederlandse bedrijf Pontormo heeft een website voor psychische hulpverlening opgezet, bedoeld voor mensen met problemen op het werk. Het programma is met name geschikt voor gestresste IT'ers.

bereidt werknemers voor op gesprekken over hun problemen, die zij moeten voeren met verantwoordelijken binnen het bedrijf, zoals leidinggevenden of personeelsmanagers. Gebruikers kunnen na het intoetsen van een wachtwoord aangeven met welk probleem zij kampen. Dit gaat via een menu die een keuze biedt uit mogelijke moeilijkheden, zoals problemen met de baas, stress enburn out.
Vervolgens krijgen de deelnemers een aantal vragen voor de kiezen. Al naar gelang de antwoorden verschijnen er nieuwe vragen op het scherm, gelardeerd met een aantal adviezen. Wie te snel door de vragenlijst gaat, wordt op de vingers getikt. Serieuze raadgeving vergt nu eenmaal tijd en geduld. Uiteindelijk volgt er een advies en enkele tips over de te voeren gesprekken.
Initiatiefnemer Felix Steemers, van origine bedrijfspsycholoog, zegt dat Internet een geschikt medium is voor dit soort adviespraktijken. "Het bereik is groot. Natuurlijk hadden wij ook een cd-rom of een boek kunnen samenstellen, maar Internet biedt ons de mogelijkheid om het programma aan te passen en te actualiseren." Bovendien zijn mensen sneller geneigd om zich bloot te geven als zij anoniem en in alle rust achter de computer zitten. "Natuurlijk hebben werknemers met problemen meer aan een persoonlijk onderhoud. Dit programma is daar dan ook een voorbereiding op, geen vervanging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-07T00:00:00.000Z Redactie Computable