WOL neemt licentie op Autonomy zoektechniek

De Britse firma Autonomy heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die het gebruikers mogelijk maakt om op een intelligente manier informatie te zoeken. De software-ontwikkelaar is zelfs van mening dat traditionele zoekmachines door de komst van de Kenjin-programmatuur overbodig zijn geworden.

Het bedrijf hoopt geld met dit product te verdienen door de technologie in licentie te geven aan andere bedrijven. Eén van de licentienemers is het Nederlandse World Online.
Autonomy heeft programmatuur ontwikkeld die 'meekijkt' terwijl een gebruiker op een PC of werkstation aan het werk is. Aan de hand van steekwoorden die in de werkzaamheden van de gebruiker voorkomen, claimt Autonomy links te kunnen weergeven die relevant zijn voor het werk dat de gebruiker op dat moment uitvoert.
In feite gaat het bij Kenjin om een aangepaste versie van de technologie die Autonomy gebruikt voor een andere activiteit, het ontwikkelen en aanbieden van 'Enterprise Information Portals'. Dit zijn op webtechnologie gebaseerde producten waarmee eindgebruikers toegang kan worden verleend tot een groot aantal databases en applicaties. Om het terugvinden van relevante gegevens in deze vaak zeer grote datapakhuizen te kunnen vergemakkelijken, heeft Autonomy een technologie ontwikkeld die nu onder de naam Kenjin ook als zelfstandig product in de markt wordt gezet. De programmatuur is gratis op te halen ophttp://www.kenjin.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.