World Online scoort met overname e.Trade

Ondanks de perikelen rond topvrouw Nina Brink heeft World Online toch nog tijd gevonden een overname-slag te slaan. Het bedrijf wordt volledig eigenaar van de Internet-leverancier voor het midden- en kleinbedrijf e.Trade en neemt alle aandelen daarvan over van IBM Nederland.

'Internet-totaalleverancier' e.Trade is voor World Online met name aantrekkelijk omdat het wordt beschouwd als een ideaal distributiekanaal naar het midden- en kleinbedrijf. Het bedrijf zal e.Trade als een van haar voornaamste speerpunten in de markt positioneren, maar de Internet-leverancier blijft wel als zelfstandige organisatie bestaan.
Het is niet waarschijnlijk dat de overname van e.Trade direct een helende werking zal hebben op de kwakkelende beurskoers van World Online, die bij het sluiten van de Amsterdamse beurs wederom een tik van 18 procent had gekregen. Toch maakt het bedrijf voor het eerst iets waar van hetgeen het lange tijd is verweten: een gebrek aan onderscheidende content en lucratieve acquisities. Met de overname van e.Trade krijgt World Online namelijk toegang tot een reeks van zakelijke portalen, en wordt het in staat gesteld samen te werken met branche-organisaties en Internet-bedrijven voor het mkb.
World Online is van plan met e-Trade flink aan de weg te timmeren met producten en diensten voor de B2B-markt (business-to-business). Het uitgangspunt is daarbij dat deze volledig zijn afgestemd op de wensen en de behoeften van mkb-organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable