GTS bouwt webhosting-centrum in Amsterdam

Amsterdam krijgt zijn eigen webhosting-center. Bedrijven kunnen daar de zorg voor de bereikbaarheid en veiligheid van hun server uitbesteden, en ook het onderhoud van hun site op Internet.

Global Tele Systems (GTS) bouwt het centrum, dat in juni dit jaar operationeel moet zijn. Internet-dienstverlener GTS zegt in gesprek te zijn met 'een aantal grote internationale bedrijven' dat geïnteresseerd is gebruik te maken van zijn webhosting-centrum.
Volgens Mike Veen, managing director van GTS Nederland past het webcentrum in de strategie van zijn bedrijf "om de revolutie op het gebied van e-commercie in Nederland en heel Europa voort te stuwen". Het centrum krijgt een aansluiting op Ebone, een snelle Internet-verbinding die eigendom is van GTS. Ebone heeft volgens GTS momenteel een capaciteit die vergelijkbaar is met het oproepen van veertigduizend webpagina's per seconde. "We maken optimaal gebruik van de kracht, de prestaties en het bereik van de belangrijkste Internet-backbone in Europa, waardoor we gebruikers en service-aanbieders samenbrengen in één netwerk", aldus Veen.
GTS heeft al webhosting-centra in Warschau, Praag, Budapest en het Britse Bracknell. Er bestaan verder plannen voor vestigingen in Frankfurt, Londen en Parijs. Het concern is actief in twintig Europese landen en biedt diensten aan op het gebied van onder andere bandbreedte, Internet/IP, en data- en spraakverkeer. Verder is GTS aanbieder van bandbreedte en e-commercie diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-05T00:00:00.000Z Redactie Computable