Ernst & Young geven online belastingadvies

Het accountantsbureau Ernst & Young is vanaf vandaag online als belastingadviseur in Nederland. In eerste instantie wordt het systeem intern gebruikt, maar het is de bedoeling dat voor het einde van het jaar klanten ook zelf toegang kunnen krijgen tot deze dienstverlening.

In de VS is de online taxadvisor (OTA) een succes. Na een half jaar hebben 1350 bedrijven - waaronder Coca Cola, http://Amazon.com en United Airlines - een abonnement op de elektronische adviseur en zijn al rond de 13.000 vragen afgehandeld.
Het systeem maakt het mogelijk fiscale vragen over bijvoorbeeld vennootschaps-belasting, btw en successierecht, veel sneller bij de juiste mensen te krijgen. Binnen een afgesproken termijn en voor een vast bedrag krijgen vragenstellers antwoord. Doorgaans is het mogelijk uiterlijk binnen drie dagen een antwoord op de vraag te geven. In de Verenigde Staten hebben OTA-abonnees tevens toegang tot verschillende nieuws- en bibliotheekvoorzieningen. Waarschijnlijk zullen ook de Nederlandse gebruikers over dergelijke faciliteiten gaan beschikken.
Omdat de nieuwe manier van werken ook van het personeel de nodige aanpassingen vergt, draait in Nederland het nieuwe systeem de eerste maanden alleen intern. Op de website van Ernst & Young (http://www.ey.nl) is het mogelijk kennis te maken met het OTA-systeem zoals dat momenteel in de Verenigde Staten in gebruik is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-07T00:00:00.000Z Redactie Computable