Bouwvakkers wappen hun bestelling door

Groothandels in de bouw gaan aannemers via WAP-telefoons toegang geven tot voor hen belangrijke informatie. Vanaf de bouwplaats zijn orders af te roepen. Dit gebeurt op basis van een order die vastligt in de systemen van de handelaar.

EC-Gate toont vandaag op de Bouw RAI te Amsterdam zijn nieuwste WAP-oplossing (Wireless Application Protocol) voor de zakelijke markt. Het bedrijf ziet in deze toepassing een goede mogelijkheid de efficiëntie in de bouw te verbeteren. Bouwvakkers verliezen veel tijd doordat de verkeerde materialen op de verkeerde plaats aankomen. Vaak is gebrekkige communicatie de hoofdoorzaak daarvan.
Raab-Kärcher, de Waardt en Stiho gaan als eerste in zee met 'EC-Bouw mobiel'. De WAP-telefoon stelt gebruikers in staat te communiceren met computersystemen, ongeacht plaats en tijd. Vooral bouwvakkers die altijd op locatie werken, hebben baat bij mobiele oplossingen.
Mobiel Internet ontwikkelt zich in een hoog tempo, en mobiele werkers kunnen steeds makkelijker toegang krijgen tot de computersystemen van hun werkgever. WAP maakt het mogelijk om op een manier die sterk lijkt op werken met een webbrowser data te ontvangen op mobiele telefoons of pda's (personal digital assistants). Ook twee andere Nederlandse bedrijven, Wapmagic en Seagull, bieden zakelijke WAP-oplossingen.
EC-Gate maakt een snelle groei door. De grootste durfkapitaal-maatschappij van Europa, 3i, heeft onlangs 10,5 miljoen dollar geïnvesteerd in deze 'business-to-business collaborative commerce' asp (application service provider). EC-Gate biedt oplossingen voor b2b e-commercie die Internet combineren met mobiele telefonie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable