Twinning opent Eindhoven met zeven bedrijven

Twinning heeft vorige week in Eindhoven een nieuw regionaal centrum in gebruik genomen. Minister van Economische Zaken Jorritsma verrichtte de officiële opening.

Het Twinning Center Eindhoven, gevestigd op het terrein van de Technische Universiteit, is inmiddels al bijna een jaar actief. Hierdoor kan het nu officieel geopende centrum direct beginnen met zeven starters.
Twinning (http://www.twinning.nl) investeert in veelbelovende startende bedrijven in de IT-sector. Door een combinatie aan te bieden van startkapitaal, een internationaal netwerk van contacten, professionele adviseurs, goede huisvesting en ondersteuning van internationale partners hoopt Twinning de startende bedrijven de weg naar succes te kunnen wijzen en de investeringen weer terug te verdienen.
Inmiddels heeft Twinning geïnvesteerd in meer dan veertig bedrijven. De zeven in Eindhoven gevestigde starters zijn:http://www.channelzoo.com (webradio),http://www.factoryzoo.com (realisatie van e-zakendoen-projecten),http://www.intrasites.com (intranet, Internet en asp),http://www.in2sports.net (sport- en trainingprogramma's),http://www.metaobjects.net (objectgeoriënteerde frameworks voor software-ontwikkeling),http://www.siennax.com (asp) enhttp://www.urmusic.com (community rond muziek). Niet gevestigd in het centrum maar wel gebruikmakend van geld en expertise van Twinning doen ookhttp://www.acriter.com (op Java gebaseerde netwerken) enhttp://www.aurelon.com (grafische programmatuur) mee aan deze formule.
De opening van een vestiging in Eindhoven heeft te maken met een sterke stijging van het aantal bedrijfsplannen dat vanuit Zuid-Nederland op de burelen van Twinning terechtkwam. Het centrum in Eindhoven wordt ondersteund door de gemeente Eindhoven, de provincie Noord-Brabant, de Technische Universiteit Eindhoven, Philips, Asml, de Rabobank en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable