Libertel wil ook Internet-aanbieder zijn

Aanbieder van mobiele telefonie Libertel wil naast telco ook isp (Internet service provider) worden. De onderneming wil daarmee inspelen op de WAP-hype en wat daar in de nabije toekomst uit kan voortvloeien. Bovendien wil ze (nog onbekende) Internet-diensten op het vaste net gaan aanbieden.

Verder maakte het bedrijf gisteren bekend te gaan meebieden op de komende veiling van Umts-frequenties in Nederland. Die veiling zal de Nederlandse staat naar verwachting vele miljarden guldens opleveren.
Via een eigen Internet-aanbieder kan Libertel, op GSM-gebied na KPN de nummer twee in Nederland, zowel consumenten als bedrijven interactieve diensten aanbieden via de mobiele telefoon. Daarnaast wil de telco via de eigen isp ook vaste aansluitingen gaan aanbieden.
WAP (Wireless Application Protocol) brengt Internet naar mobiele telefonie en andere draagbare communicatie-apparatuur. Libertel start in navolging van concurrenten KPN en Dutchtone een WAP-dienst onder de naam Libertel Open, en daar horen ook Internet-portalen bij. Deze activiteit past in Libertels strategie bij het ontwikkelen van de eigen isp. Het volgt de Internet-strategie van Vodafone Airtouch. De portalen die het wil ontwikkelen, zullen ook worden afgestemd met de wereldwijde initiatieven van Vodafone Airtouch.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-12T00:00:00.000Z Redactie Computable