Rechtszaken tegen WOL en Brink doorgezet

De advocaten Spong en Hammerstein zetten hun rechtszaken tegen World Online en topvrouw Nina Brink door. Morgen maken ze bekend tegen wie zij gaan procederen. De twee advocaten kondigden vorige week aan dat zij een proces overwogen.

Het verwijt aan Brink en haar bedrijf luidt dat is verzwegen dat de topvrouw nog geen drie maanden voor de beursgang aandelen heeft verkocht voor zes euro, eenzevende van de 43 euro die beleggers bij de beursgang moesten betalen. Sinds de beursgang is de koers van WOL sterk gedaald, onder meer omdat Baystar, waaraan Brink aandelen verkocht, al snel 1,2 miljoen stukken via de beurs te gelde heeft gemaakt. Brink profiteert daar indirect van. Gisteren zakte de koers naar achttien euro.
Bij de twee advocaten hebben zich inmiddels zo'n 750 gedupeerden gemeld, zo laat Spong weten in een interview met de Internet-nieuwsdienstPlanet Multimedia. Ook bij andere advocaten hebben zich inmiddels tientallen beleggers gemeld die hun schade willen verhalen. Bij de sitehttp://www.emissies.com staan al 2300 beleggers geregistreerd.
Directeur P. de Vries, voorzitter van de Vereniging van Effectenbezitters, heeft vandaag in een interview metTrouw ook weinig lovende woorden over voor WOL. "De belegger is misleid." De Vries onderzoekt of er juridische stappen mogelijk zijn tegen World Online en Nina Brink.
Mogelijk worden er ook claims ingediend tegen ABN Amro en Goldman Sachs, de banken die de emissie van WOL hebben begeleid. Volgensde Volkskrant van gisteren hebben de twee banken samen 250 miljoen gulden verdiend aan de beursgang van World Online. Tot dusver heeft ABN Amro steeds laten weten een verlies van 'enkele tientallen miljoenen guldens' te hebben geleden op de handel in aandelen World Online. ABN Amro sluit niet uit dat na afloop van de zogenaamde stabilisatieperiode, per 22 april 2000, de emissiebegeleiders tekst en uitleg zullen geven over de beursgang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-12T00:00:00.000Z Redactie Computable