Analisten: 'Vertrek Nina Brink goede zet'

Beursanalisten beschouwen het vertrek van topvrouw Nina Brink bij World Online als een goede zet, zo meldt het ANP. In ieder geval heeft Brinks beslissing een positief effect gehad op de openingskoers. Het aandeel WOL steeg bij de start van de beursdag met een kleine 0,20 procent naar 19,05 Euro.

Volgens analisten was het World Online nooit gelukt het vertrouwen van de beleggers te herwinnen met Nina Brink in actieve dienst. "Het brengt wat rust in de tent", aldus H. van Lamoen van Delta Lloyd Bank. B. Siebrand van SNS Securities is zelfs van mening "dat er in zekere zin een streep is gezet onder de affaire." Maar of WOL met het vertrek van haar topvrouw definitief uit de zorgen is, wordt algemeen betwijfeld. Volgens sommige analisten is het vertrouwen van de beleggers definitief gebroken. Bovendien staat het oorspronkelijk doel van de beursgang, acquisities betalen met aandelen, stevig onder druk.
Ook Van Lamoen verwacht dat het moeilijk zal worden om WOL wat betreft de strategie weer op de rails te krijgen. "Er moet een nieuw strategisch plan komen nu de beurskoers zo laag is. Daarnaast heeft Brink natuurlijk een dominant stempel gedrukt op de onderneming. Meestal is er bij dergelijke bedrijven geen goede kroonprins. De nieuwe man Duffy moet uit de schaduw van Brink treden." Gisteren presenteerde Duffy zich voor het eerst nadrukkelijk in Nova, waarin hij zijn vertrouwen in de toekomst van het bedrijf uitsprak. "Er zijn fouten gemaakt, maar we maken allemaal wel eens fouten."
Ook Siebrand van SNS Securities blijft ondanks alle negatieve berichten rond WOL in het bedrijf geloven. "Iedereen is negatief, maar World Online heeft een goede positie in Europa. Bovendien is er nog 4,4 miljard gulden in kas voor expansie, dus voorlopig zullen ze het wel uitzingen." Volgens Siebrand is het beste wat WOL kan overkomen, overgenomen te worden door bijvoorbeeld het Spaanse Terra Networks of het Duitse T-Online. "Zij kunnen het betalen. Bovendien past World Online goed bij hun profiel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable