Utrecht begint snel met informatiekunde

In het volgende collegejaar gaat de nieuwe opleiding Informatiekunde aan de Universiteit van Utrecht van start. Het vak valt onder de faculteit Wiskunde en Informatica.

Al eerder melddeComputable dat de Adviescommissie Opleidingenaanbod een positief oordeel had gegeven over de plannen van de Utrechtse alma mater. Inmiddels heeft minister Loek Hermans van Onderwijs ook het groene licht gegeven en de opleiding officieel ingesteld. Vervolgens is de startdatum in september van dit jaar vastgesteld.
Studenten van het nieuwe vak gaan zich bezighouden met de ontwikkeling van digitale media en IT. Hoofdonderwerp hierbij is de betekenis van deze technologieën voor het functioneren van mensen en organisaties.
Volgens de initiatiefnemers aan de universiteit is er in de maatschappij een toenemende behoefte aan mensen die technologische kennis combineren met inzicht in het functioneren van mensen en organisaties. De nieuwe opleiding moet aansluiten op deze behoefte, waardoor de afgestudeerden een goed perspectief op een baan krijgen, voor zover zij die sowieso al niet hebben.
Informatiekunde combineert kennis uit verschillende vakgebieden, zoals informatica, organisatiekunde, cognitiewetenschap, communicatiekunde en beleid en management. De opgedane theorie kan in de doctoraalfase terugkeren in onderzoeksprojecten en stages.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable