Helft Nederlanders heeft wel eens gesurft

Het afgelopen jaar is het aantal Nederlanders dat wel eens online is geweest, gestegen van 30 naar 50 procent. Dat concludeert Internet Databureau, dat een doorlopende telefonische enquête houdt over het gebruik van Internet.

Ook het dagelijks gebruik van Internet blijft groeien. Tussen januari 1999 en april 2000 is er een toename geconstateerd van ongeveer 70 procent. Was aan het begin van 1999 nog maar 13 procent van de bevolking dagelijks te vinden op het Web, momenteel is al 22 procent van Nederland (ofwel 2,7 miljoen Nederlanders) geregeld online. De onderzoekers van Internet Databureau constateren daarnaast dat nog altijd het Internet-gebruik in de Randstad relatief groter is dan daarbuiten.
Ook zijn vrouwen nog altijd aanzienlijk minder Internet-minded dan mannen. Van de 2,7 miljoen dagelijkse gebruikers is 1,8 miljoen man en 840 duizend vrouw. Dat is overigens wel een kleine inhaalslag ten opzichte van eerdere cijfers. In het recente verleden hebben sociologen meerdere malen hun zorg uitgesproken over de relatief geringe interesse van vrouwen in Internet en computers in het algemeen. Daarmee zou het adagium 'een slimme meid is op haar toekomst voorbereid' in de wind worden geslagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-17T00:00:00.000Z Redactie Computable