Jorritsma geeft eenmalig 'scholingsimpuls'

Met een incidentele scholingsimpuls wil minister Jorritsma van Economische Zaken onder andere het tekort aan IT'ers wegwerken. Het gaat volgens het ministerie om 'innovatieve scholingstrajecten', waarin bedrijven en aanbieders van scholing samenwerken.

Doel is om per scholingstraject minstens vijftig mensen via maatwerk naar een beroepsgroep te geleiden waar een structureel tekort voor dreigt of bestaat, zoals in de IT het geval is. Voor 2000 heeft minister Jorritsma hiervoor vijf miljoen gulden gereserveerd.
Om het aanpassingsvermogen van de Nederlandse economie op peil te houden, worden investeringen in scholing en 'employability' van werkenden steeds belangrijker. De acties van EZ richten zich behalve op de tekorten in de IT-personeelsmarkt op meer instroom richting bèta- en technische studies, strategisch personeelsbeleid in ondernemingen, scholing van de beroepsbevolking en het bevorderen van integrale aanpak van knelpunten op de arbeidsmarkt.
Volgende maand zal het kabinet de Tweede Kamer een reactie geven op de inhoud van de projectvoorstellen die zijn voortgevloeid uit de aanbevelingen van de taakgroep 'Werken aan ICT'. Daarbij wordt ook aangegeven welke projecten in aanmerking komen voor cofinanciering door de overheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-18T00:00:00.000Z Redactie Computable