Onverwachte verkoop van Detron aan Landis

Detron-bestuurder George Banken heeft zijn bedrijf verkocht aan Landis. Dit Utrechtse netwerkbedrijf (1150 werknemers) koopt Detron (2500 medewerkers) via een aandelenruil met een geschatte waarde van 309 miljoen euro. De gezamenlijke combinatie is goed voor een omzet van 1,85 miljard gulden, waarvan 1,4 miljard van Landis afkomstig is.

Het Zaltbommelse Detron richt zich op de integratie van spraak, data en Internet-toepassingen bij bedrijfs- en publieke netwerken. Voor Landis betekent de overname een versterking van zijn positie als netwerkdienstverlener in Europa. Het beweert door de acquisitie marktleider in de Benelux te zijn geworden. Landis nam in de tweede helft van 1999 ook al de Britse Ilion Group over en het IT-opleidingsinstituut 4U Group.
Banken, die ontevreden was over het beurskoersverloop van zijn geesteskind, liet zich verlokken door een aanbod van Landis-topman Kuiken. Hij krijgt een belang van 16 procent in Landis. De overname komt op een moment dat Detron zich aan het ontpoppen was als telecom-dienstverlener.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-19T00:00:00.000Z Rik Sanders