Nationale Nederlanden verkoopt via Internet

Nationale Nederlanden stort zich op het Internet. De Rotterdamse verzekeraar lanceert komende zomer een onafhankelijke intermediair op het Internet en steekt daar enkele tientallen miljoenen guldens in.

"Want voor je het weet, neemt iemand je de wind uit de zeilen op Internet", zei topman Richaers gisteren bij de presentatie van de jaarcijfers.
De stap is opmerkelijk, omdat Nationale Nederlanden bij uitstek een maatschappij is die met tussenpersonen werkt. De assurantie-adviseurs zijn in de verdrukking gekomen, omdat verzekeraars hun klanten steeds meer direct benaderen. Ze hebben al een paar keer campagne gevoerd met als thema dat zij onafhankelijk advies geven en hebben al een paar keer gedreigd bepaalde verzekeringen uit hun 'assortiment' te halen.
Richaers heeft daar geen boodschap aan, zo maakte hij gisteren duidelijk. De nieuwe Internetsite vergelijkt niet alleen de prijzen van verschillende verzekeringen, maar ook de daaraan verbonden voorwaarden en de kwaliteit. Wie daaraan niet genoeg heeft, kan bellen met het aan de site verbonden informatiecentrum of wordt doorverwezen naar een 'echte' verzekeringsadviseur.
Hoewel Nationale Nederlanden de site ontwikkelt, wordt die volkomen onafhankelijk, aldus Richaers. "We plakken niet als schijnvertoning maar twee of drie verzekeraars op de site. Dan is het binnen zes maanden afgelopen met je."
Op het Internet bestaan al een paar verzekeringsadviseurs. De meesten daarvan zijn weinig meer dan een grote verzameling web-adressen, maar onlangs kwam daar Independer.nl bij. Dat Internetbedrijfje pretendeert volledig onafhankelijke verzekerings- en financieringsadviezen te geven. Om die onafhankelijkheid te verzekeren, hebben de oprichters een aantal toezichthouders om zich heen verzameld, onder wie oud-voorzitter Westendorp van de Consumentenbond.
De Internet-intermediair van Nationale Nederlanden wordt een zelfstandige dochter van Nationale Nederlanden. Kort geleden kocht de verzekeraar, onderdeel van de ING-groep een soortgelijk Amerikaans bedrijf, QuickQuote. Daarbij zijn inmiddels zo'n veertig verzekeringsmaatschappijen aangesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.