Datelnet stelt de beursgang toch uit

De beursgang van Datelnet is op het laatste moment uitgesteld. Gisteren besloot de ICT-dienstverlener na overleg met syndicaatsleider Meespierson voorlopig hiervan af te zien.

De aanbieder van telecomoplossingen zou vandaag zijn debuut op de AEX maken. Ook een gigantisch feest dat voor de ruim 2000 werknemers in het Autotron Rosmalen zou worden gehouden, is afgelast.
Als reden voor het uitstel worden de onzekere marktomstandigheden genoemd. De vrees bestond dat de koers direct na introductie omlaag zou gaan. Datelnet beweert evenwel dat de emissie overtekend is. Maar in financiële kringen wordt daaraan getwijfeld. Men vindt het vreemd om een beursgang voor onbepaalde tijd uit te stellen als de belangstelling groot is.
Volgens dezelfde bronnen waren beleggers niet erg happig op het aandeel, omdat de enige aandeelhouder J.H. Brus zelf 5 a 6,5 miljoen aandelen verkoopt. Bij een prijs van euro 15 had Brus zeker 165 miljoen gulden kunnen cashen. Daarnaast zouden nog maximaal 4,1 miljoen aandelen worden uitgegeven. Dat had de kas van Datelnet met 135 miljoen gulden versterkt.
Net als bij Newconomy twee weken geleden ontkende de begeleidende bank afgelopen maandag nog dat uitstel overwogen wordt. Hoewel sindsdien veel technologiefondsen in koers zijn gestegen, is op het laatste ogenblik toch tot uitstel besloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable