Talkline start met gratis Internet

Telecombedrijf Talkline gaat nu behalve vaste en mobiele telefonie ook gratis Internet-toegang aanbieden onder de naam Freenet. Daarmee wil het bedrijf zijn 250.000 overwegend zakelijke klanten een completere dienstverlening aanbieden, maar ook de consumentenmarkt bestrijken.

Het bedrijf investeert dit jaar drie miljoen gulden in dit plan, en verwacht daarmee zo'n 50.000 Internetters te werven, van wie er 10.000 afkomstig zullen zijn uit het eigen klantenbestand.
Talkline stelt bovendien dat het bedrijf een brug wil slaan tussen de Internettende jeugd en hun ouders, op basis van een rapport dat het Nipo voor talkline heeft vervaardigd en waaruit duidelijk die kloof blijkt.
Freenet zal daarom eenvoudige informatie over het web bieden, die wars is van vaktermen. Maar gezien het geringe aantal te verwachten leden in vergelijking met het aantal gezinnen met kinderen in Nederland, ruim 2 miljoen, lijkt deze overbrugging nog de vraag. Talkline zal de dienst ook aanbieden bij Fujitsu Siemens computers, want met dat bedrijf is een samenwerkingovereenkomst gesloten. Talkline zegt winstgevend te zijn, maar wil het exacte cijfer niet bekendmaken. Wel de omzet: die bedroeg vorig jaar 360 miljoen, en zal dit jaar 400 miljoen bedragen, zo verwacht het bedrijf. Talkline is een dochter van Teledanmark, de grootste aanbieder van vastnet, mobiele telefonie en Internet in Denemarken. Dit bedrijf is op zijn beurt weer onderdeel van het internationale telecomconcern SBC (Ameritech).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-20T00:00:00.000Z Redactie Computable