Deining rond hyperlinks op Internet

Uitgever PCM van onder meer NRC Handelsblad, Algemeen Dagblad, De Volkskrant, Trouw en Het Parool dreigt met de rechter tegen krantensite Kranten.com. PCM wil Kranten.com verbieden te verwijzen naar de Internetsites van haar kranten.

Kranten.com zet alle krantenkoppen op Internet. Met een druk op de muisknop kan de geïnteresseerde lezer doorklikken naar het hele artikel op de website van het dagblad zelf. Daarmee gaat de on-line krantenlezer om de 'portal' heen, waar veel van de reclame op staat waarmee de uitgever een deel van de kosten terugverdient.
Kranten.com is anderhalf jaar geleden opgezet door studenten en denkt er niet over om in te gaan op de eis. PCM liet gisteren weten te hopen alsnog met Kranten.com tot een vergelijk te kunnen komen.
PCM maakte gisteren bekend dat ondanks de enorme advertentie-omzetten de winst maar met 4 procent is gestegen tot 75 miljoen gulden. De omzet over 1999 steeg met 7,9 procent tot ruim anderhalf miljard. Het eerste halfjaar steeg de nettowinst nog met 34 procent, maar daarna zakte het resultaat in. De lancering van twee dure kleurenmagazines bij de landelijke paradepaardjes Algemeen Dagblad en de Volkskrant vormden een flinke kostenpost.
NRC Handelsblad kreeg begin dit jaar een eigen magazine, al is dat maandelijks in plaats van wekelijks. Daarnaast gaat PCM veel investeren in Internet. Zo wil het bedrijf dit jaar al zijn abonnees gratis Internet-toegang gaan bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable