Advocaten dienen in mei WoL-aanklacht in

De advocaten Spong en Hammerstein verwachten begin mei officieel een aanklacht te zullen indienen bij het Openbaar Ministerie over de beursgang van World Online.

Het aandeel schommelt al een paar dagen rond de 15 euro, terwijl het op 17 maart voor 43 euro van de hand ging. Commotie rond de verkoop van aandelen van Nina Brink en de algehele malaise op de technologiebeurzen veroorzaakten de enorme koersval.
De advocaten vertegenwoordigen naar eigen zeggen ongeveer tienduizend mensen die geld hebben verloren aan de mislukte beursgang van World Online (WoL). Ze willen een klacht indienen tegen de inmiddels afgetreden bestuursvoorzitter Nina Brink, maar ook tegen de begeleidende banken, ABN-Amro en Goldman Sachs. Volgens de raadslieden zijn de banken verantwoordelijk voor het verhullende taalgebruik in de prospectus, waaruit slechts bij goed lezen was op te maken dat Brink drie maanden voor de beursgang 15 miljoen aandelen verkocht voor iets meer dan 6 dollar plus een deel van de nog te behalen winst bij doorverkoop. Daarmee verdiende Brink in elk geval al 200 miljoen gulden, maar daar komen waarschijnlijk nog tientallen miljoenen bij.
Spong zegt bereid te zijn samen te werken met de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), die ook een juridische procedure is begonnen. De VEB is echter niet zo happig. "Spong en Hammerstein willen de emissie ongedaan maken. Wij eisen een schadevergoeding. Dat laat zich moeilijk verenigen", aldus een woordvoerder. De hoogte van een eventuele schadevergoeding is lastig te berekenen, omdat daarvoor het effect van de aandelenverkoop van Brink moet worden 'afgesplitst' van de rond de beursgang begonnen heftige koersschommelingen op de technologiebeurzen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable