Duizenden beleggers eisen geld van WOL

Meer dan 10.000 gedupeerde beleggers hebben zich gemeld bij diverse instanties met claims tegen ABN-Amro, Goldman Sachs, Nina Brink en World Online. Zij willen geld terug na de mislukte beursintroductie van World Online. De beleggers betaalden bij de introductie een maand geleden 43 euro per aandeel, dat nu rond de 15 euro schommelt.

Bij de Internetsitehttp://Emissies.com staat de teller inmiddels op 8.000. De beheerders van de site onderhandelen met de verschillende partijen over de behartiging van de belangen.
De Vereniging van Effectenbezitters heeft 2.000 aanmeldingen binnen. De toestroom van nieuwe leden is zo groot dat uitzendkrachten nodig zijn om alle gegevens te verwerken.
Bij de advocaten Hammerstein, Spong en Van der Goen was de eindstand eind vorige week ruim duizend.
ABN-Amro geeft woensdag opening van zaken over haar aandeel in de affaire. De bank zweeg tot dusverre; de beursregels verbieden haar tot en met vandaag over de beursgang te spreken. De andere emissie-leider, de bank Goldman Sachs, ligt in Japan onder vuur, mede vanwege de mislukte introductie van World Online. De Japanse regering heeft Goldman Sachs op het matje geroepen. Mogelijk wordt de bank buitengesloten van de mega-beursgang die momenteel wordt voorbereid voor het Japanse staatstelecombedrijf NTT. Deze gaat voor dertig miljard gulden aandelen verkopen. Goldman Sach was in Azië steeds nummer één bij het begeleiden van beursgangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-25T00:00:00.000Z Redactie Computable