Dochters Startpagina overleggen met Veronica

Omroeporganisatie Veronica gaat om de tafel zitten met de vrijwilligers van http://Startpagina.nl, de website die onlangs is overgenomen door uitgeversconcern VNU.

De vrijwilligers, die Startpagina hebben opgebouwd en hebben onderverdeeld in circa 600 dochterpagina's, hebben van VNU een bedrag gekregen van � 1.000 per persoon. Zij claimen echter � 15.000. H. van Dam, woordvoerder voor zo'n 400 vrijwilligers, meent dat de vrijwilligers hun pagina's simpelweg van de site kunnen halen. De vrijwilligers hebben namelijk geen contract.
Als de beheerders van de dochterpagina's van Startpagina.nl uit onvrede zouden opstappen, dan wacht hen een ruime keus aan Internet-sites die hen onderdak willen verlenen. Soortgelijke pagina's met namen als Page To Start, BooGoo, Nut.nl en de Internetsite in oprichting Favoriet.nl hebben de webmasters van de dochterpagina's aanbiedingen gedaan. Nut.nl wil op soortgelijke wijze handelen als Startpagina, waarbij de webmasters op basis van vrijwilligheid meewerken om nuttige informatie te verspreiden. Page To Start belooft de beheerders van dochterpagina's een aandeel in de winst, op basis van het bezoekcijfer. Wat Boogoo precies wil, is nog onduidelijk. Favoriet.nl is een initiatief van uitgever IDG die ook van plan is beheerders van dochters in aandelen te honoreren.
Startpagina.nl begon vorig jaar als een verzameling links die het de vader van initiatiefnemer Durk Jan de Bruin makkelijk moest maken zijn weg op het Internet te vinden. Steeds meer vrijwilligers sloten zich bij het project aan, totdat er zo'n 500 pagina's waren met links naar sites over allerhande onderwerpen, gerubriceerd per genre of hobby. De Bruin heeft van VNU tientallen miljoenen guldens ontvangen voor de site.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-25T00:00:00.000Z Redactie Computable