Redwood moet zijn beursgang uitstellen

Het Nederlandse softwarebedrijf Redwood stelt zijn beursgang ten minste een half jaar uit. Til Vuyk, oprichter en directeur, verzekert dat hij voor eind dit jaar de gang naar de beurs alsnog zal maken. De overname van de Amerikaanse branchegenoot Report2web moet de positie in de VS versterken.

Met de software van het in Houten gevestigde Redwood kunnen gebruikers management-informatie destilleren uit verschillende erp- en database-systemen. Report2Web heeft een vergelijkbare oplossing voor Windows NT.
Vorig jaar september stelde Vuyk dat Redwood industrie-standaard wil worden ininformation delivery. Om dat te financieren wilde hij in het tweede kwartaal van 2000 naar de beurs. Door het verslechterde beursklimaat ziet hij zich gedwongen zijn plannen een half jaar uit te stellen. Toch is hij ervan overtuigd dat de beursgang nog dit jaar een feit zal worden.
Na de overname van Report2web telt Redwood 165 medewerkers, vijftien meer dan het jaar ervoor. Voor een bedrijf dat naar de beurs wil lijkt die groei mager. Vuyk: "Het afgelopen jaar hebben we veel geïnvesteerd in de opleiding van consultants en verkopers, zodat we maar weinig in omvang toenamen. Dit jaar zullen we in omzet verdubbelen, de resultaten van het eerste kwartaal zijn in overeenstemming met die doelstelling."
Gezien de voorgenomen beursgang mag hij geen cijfers verstrekken over de behaalde omzet. Hij wil wel kwijt dat er winst wordt gemaakt. Vorig jaar boekte het bedrijf een mega-order bij Dell, dat wereldwijd Redwoods software gaat installeren op vijfduizend Windows NT-servers. Het afgelopen jaar kwam 60 procent van de omzet uit Nederland, ongeveer een kwart uit de VS en 10 procent uit het Verenigd Koninkrijk.
Het in februari 1999 gestarte Report2web is opgericht door consultants. Het telt zestien werknemers en heeft een kleine honderd klanten, waaronder First Union National Bank en EDS.
Veel bedrijven hebben fors geïnvesteerd in erp-systemen, analysesoftware en andere standaardapplicaties. Redwoods software is ontworpen om het rendement van die programmatuur te verhogen. Gebruikers van erp-systemen van Oracle, Baan en SAP kunnen hun systemen koppelen aan Redwoods software. Met deze erp-leveranciers heeft het bedrijfcertified partnerships afgesloten. Voor gebruikers van de systemen van JD Edwards en Peoplesoft ontbreekt een dergelijke koppeling vooralsnog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-09T00:00:00.000Z Redactie Computable