Teleplan en D-Logistics gaan fuseren

Het Duitse D-Logistics neemet het Nederlandse Teleplan over. Teleplan onderhoudt elektronische installaties, D-L is een transportbedrijf. Beide bedrijven zijn genoteerd aan de Neuer Markt in Frankfurt, de aandelenbeurs voor high-tech bedrijven.

Het hoofdkantoor van het nieuwe bedrijf komt in Veldhoven bij Eindhoven en zal ongeveer 2,7 miljard euro waard zijn, terwijl er dit jaar een winst is van bijna 29 miljoen euro bij een omzet van 505 miljoen euro in het lopende jaar. Door deze overname komt er een beslissende wending in de 17-jarige geschiedenis van Teleplan, dat traditioneel computers repareert en onderhoudt en tot nu toe via acquisities groeide in Europa en daar marktleider werd met 2700 werknemers en 27 servicecentra in 11 landen.
Om de after-sales diensten te kunnen versterken, was de samenwerking met een logistiek bedrijf gewenst. De aandeelhouders van Teleplan krijgen 47,3 procent in de nieuwe groep, die D-Logistics-Teleplan zal heten. Topman wordt de huidige topman van D-L, Dieter Hübner, terwijl Teleplans Edmund Krix, de baas van Teleplan, verantwoordelijk wordt voor acquisities. De aandelen van beide bedrijven daalden na het nieuws.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-28T00:00:00.000Z Redactie Computable