Xs4all in Amstelveen van kabel naar telefoon

Internet-aanbieder Xs4all wil alle 110 kabel-internetters in Amstelveen een gratis overstap naar snel breedband-internet over de telefoonlijn geven. Xs4all dreigt van de kabel te worden gegooid nu Casema het kabelnet overneemt van de gemeente.

De kabelactiviteiten van Xs4all gaan waarschijnlijk naar Casema's Internet-dochter Wanadoo. De isp (Internet service provider) heeft naar eigen zeggen alles geprobeerd om toegang te houden tot het kabelnet. Dat heeft echter tot niets geleid. De enige mogelijkheid om nu nog toegang af te dwingen, is een gang naar de rechter. "Maar dan moeten we het gooien op mededinging en dat is erg moeilijk", zegt een woordvoerster. "Telecom-toezichthouder Opta kan ook niet ingrijpen, want die heeft geen zeggenschap over de kabel." Xs4all probeert nu samen met de Consumentenbond de Tweede Kamer te bewerken.
Volgens Casema is er niets aan de hand. Dat KPN-dochter Xs4all van de kabel verdwijnt, is volgens Casema onderdeel van de afspraken die met de gemeente Amstelveen zijn gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable