Partners WOL zetten plannen in de ijskast

World Online zit nog steeds in de hoek waar de klappen vallen. De Wall Street Journal meldde gisteren dat internationale partners, Shell, Novartis en Endemol, hun plannen met WOL in de ijskast hebben gezet. Officieel heeft dat in geen van de drie gevallen te maken hebben met de controverses rond de Internet-aanbieder.

Voor wat betreft Endemol is dat, gezien de besprekingen tussen KPN en Telefonica, wel aannemelijk. Endemol is er nog niet over uit of het wel in zee gaat met World Online bij nieuwe uitzendingen van Big Brother in Nederland en andere Europese landen. Bij de eerste serie van deze soap zetten WOL en Endemol samen een succesvolle site op. KPN heeft echter meerdere Internet-aanbieders, waaronder Planet Internet, Het Net en sinds kort HCC-net. Samenwerking met een of meer van deze dochters ligt voor de hand ligt als de fusie met Telefonica doorgaat. Telefonica kaapte onlangs voor twaalf miljard dollar Endemol weg voor de neus van KPN.
Het uitstel van de samenwerking ligt minder voor de hand bij Shell. Dat schrapt voorlopig de plannen om in Groot-Brittannië net als in Nederland onder de naam 12Move een 'gratis' Internet-dienst (zonder abonnementskosten) op te zetten. In Nederland bestaat 12Move al langer, en daarbij werkt Shell samen met World Online. Een woordvoerder van Shell zei tegenWall Street Journal dat 'de markt is overvol is met Internet service providers'. Overigens scoort 12Move bij tests in Nederland steeds goed wat betreft snelheid en betrouwbaarheid van de (door WOL verzorgde) verbindingen.
Novartis bereikte in maart overeenstemming met World Online om gezamenlijk een Europese gezondheidssite op te zetten. Ook deze plannen zijn uitgesteld. Dit keer is de reden dat er nog puntjes op de i moeten worden gezet. WOL zou nog steeds 'de ideale partner' zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable