BZK geeft gemeenten extra Internet-subsidie

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) komt later dit jaar met een subsidieregeling om gemeenten te stimuleren via hun Internet-site een 'vraaggerichte gemeentelijke productencatalogus' aan te bieden.

Na een 'contentregeling' vorig najaar, die zo'n 180 gemeenten ondersteunt bij de beschikbaarstelling van bestuursinformatie via het web, wil BZK de aanwezigheid van de lokale overheid op Internet opnieuw een kwalitatieve impuls geven. Minister Van Boxtel vindt dat alle gemeenten over twee jaar een website moeten hebben.
Een productencatalogus wordt momenteel ontwikkeld bij het project Overheidsloket 2000. Volgens OL2000-projectleider Matt Poelmans leveren gemeenten in totaal drie- tot vierhonderd producten en diensten, maar ontbreekt daarvan een gestructureerd overzicht. Een aanbesteding leverde zeven offertes op en wacht op selectie van een leverancier. De catalogus moet alle producten en diensten gestandaardiseerd beschrijven: wat houden ze in en wie komt er onder welke voorwaarden voor in aanmerking? Onderdeel vormt een 'interactief formulier', dat een vraag van de burger moet vertalen naar een oplossing uit die catalogus, die vervolgens elektronisch is aan te vragen.
Adviseur Olaf Andersen van het verwante project Helpdesk Overheid.nl wijst er op dat gemeenten met hun websites rekening moeten houden met slechtzienden en kleurenblinden. "Zij maken samen 11 tot 12 procent uit van de bevolking en je kunt het niet maken hen buiten te laten staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-09T00:00:00.000Z Redactie Computable