KPN aast met Japanse NTT Docomo op Orange

KPN zou samen met het Japanse NTT Docomo het Britse mobiele-telefoniebedrijf Orange willen overnemen, na de afgeketste fusie met het Spaanse Telefónica. Dat heeft de Britse krant Sunday Business zondag gemeld. KPN wil het bericht niet bevestigen, maar geeft wel toe in gesprek te zijn met het Japanse concern.

In ruil voor zijn inbreng in het bod zou NTT Docomo een belang krijgen in KPN Mobile. Het bod wordt verder ondersteund door Bellsouth, aldus diverse berichten.
Orange is sinds enkele maanden eigendom van het Duitse Mannesmann, maar moet na de overname daarvan door Vodafone worden verkocht op last van de concurrentie-autoriteiten. KPN heeft de laatste maanden herhaaldelijk blijk gegeven van zijn belangstelling voor Orange, dat partner is in een gezamenlijke onderneming in België.
Orange moet naar schatting zeker 125 miljard gulden opbrengen. KPN kan dit bedrag zonder hulp van een kapitaalkrachtige partner niet op tafel leggen. De Amerikaanse telecomgigant MCI Worldcom en France Télécom hebben ook belangstelling voor Orange, dat onder andere interessant is vanwege de vergunningen die het onlangs in Engeland heeft verworven voor snelle mobiele telefonie, die Internet-diensten mogelijk maakt.
Ook in Nederland en Duitsland zullen binnenkort nieuwe frequenties voor mobiele telefonie worden geveild. KPN heeft al laten weten bij beide veilingen van de partij te willen zijn. In Nederland wordt de opbrengst op twintig miljard gulden geraamd. Samenwerking met andere partijen biedt KPN meer mogelijkheden om te bieden op voor het bedrijf aantrekkelijke vergunningen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-08T00:00:00.000Z Redactie Computable