ABN Amro met Auxcis in bederfelijke e-handel

ABN Amro en het Amerikaanse technologiebedrijf Auxcis gaan samenwerken bij het opzetten van online veilingen voor bederfelijke waren. Auxcis verzorgt de techniek. ABN Amro neemt vooral de financiële kant van de zaak, zoals kredietverzekering en -financiering, voor zijn rekening.

Het eerste gezamenlijke project wordt de visafslag van Urk, die met een omzet van 145 miljoen euro per jaar de grootste ter wereld is. De techniek bij de Urkse afslag wordt al zeven jaar verzorgd door Schelfhout Computersystemen, een volle dochter van Auxcis.
ABN Amro gaat ook de financiële dienstverlening voor alle andere Auxcis-klanten regelen. Auxcis, dat is genoteerd aan de Nasdaq, is wereldmarktleider bij het opzetten van elektronische en online veilingen voor bederfelijke spullen. Op dit moment verzorgt Auxcis de techniek op ruim honderd e-marktplaatsen over de hele wereld.
Woordvoerder Collee van ABN Amro zei gisteren dat de samenwerking "perfect past in ons streven om als bank een belangrijke rol te gaan spelen in de b2b-markt" (business-to-business). Eerder dit jaar kondigde de grootste bank van Nederland al aan een grote toekomst te zien in Internet. Ze heeft daarvoor ruim vier miljard gulden uitgetrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable