Ilse dient klacht in over Vinden-reclame

Ilse Media Groep, exploitant van de gelijknamige Nederlandse zoekmachine, heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie tegen Vinden.nl over een reclame-uiting. Daarin wordt de draak gestoken met Ilse, dat juist een intensieve reclamecampagne voert met het oog op de komende beursgang.

De radiospot begint met de uitroep "Hé, hallo, met Ilse!" Waarop een aarzelende mannenstem reageert met: "Eh, weet je wat, ik ga wel naar vinden.nl." De spot is uitgezonden op Radio 1 en Sky radio. Het was de bedoeling dat hij ook op Radio 3 en Radio 538 te horen zou zijn. Gezien de klacht heeft directeur Tusveld van Vinden daar voorlopig maar van afgezien.
In de brief aan de Reclame Code Commissie, die de zaak op 26 mei behandelt, schrijft Ilse dat er contact is geweest met de commerciële radiozenders en met de Ster (Stichting Ether Reclame), die verantwoordelijk is voor reclame op de publieke zenders. Bij Radio 538 is de reclame nooit de lucht ingegaan, volgens een woordvoerder 'omdat er een concurrent werd afgezeken'. Dat Sky de spot wel heeft uitgezonden, is volgens directeur De Boer 'een foutje'. De Ster onthoudt zich van commentaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable