ABN Amro stapt in mobiel webbankieren

Diverse banken hebben met een aantal mobiele telefoonfabrikanten het 'Mobey Forum' opgericht. Doel is te komen tot een nieuwe standaard op het gebied van mobiel webbankieren. Dit meldt ABN Amro.

Tot de banken behoren onder andere ABN Amro, Deutsche Bank AG, Citigroup, BNP Paribas, UBS en Barclays. De bekende telefoonfabrikanten Ericsson, Motorola en Nokia doen ook mee. De deelnemers in het Mobey Forum verwachten in 2003 deze mobiele Internet-toepassing gereed te hebben.
Dit systeem zal wellicht de huidige Internet-betalingssystemen geheel of gedeeltelijk vervangen. Momenteel zijn er slechts vier methoden om af te rekenen in online winkels. De meest directe is het totaalbedrag simpelweg overboeken naar het rekeningnummer van de verkoper. Een alternatief is de automatische incassomachtiging of betaling per creditcard. De Nederlandse banken hebben het I-Pay systeem geïntroduceerd voor betalingen per Chipper. De de facto standaard is betaling per credit card, maar dit is een moeilijk te beveiligen methode.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-11T00:00:00.000Z Redactie Computable