Universiteit Twente als eerste met hoofdvak e-commerce

De universiteit Twente begint komend academisch jaar als eerste universiteit in Nederland met een hoofdvakopleiding e-commerce. Vanaf september kunnen studenten van de twee faculteiten Informatica en Technologie & Management in Enschede kiezen voor het hoofdvak elektronische handel.

Dit heeft de universiteit net besloten, zo meldt hoofddocent Paul Grefe van de faculteit Informatica.
Het hoofdvak, in universitair jargon bekend als 'major', is opgezet voor allereerst studenten bedrijfsinformatietechnologie. Die specialiseren zich de laatste helft van hun vijfjarige opleiding in elektronische handel. De specialisatie is volgens Grefe "een gelukkig huwelijk tussen informatica en bedrijfskunde." De specialisatie betekent een forse uitbreiding van de cursus e-commercie, waarmee de twee faculteiten dit jaar al begonnen.
Ook de Erasmus Universiteit in Rotterdam buigt zich over mogelijkheden voor opleidingen. De universiteit begon dit jaar met een bijscholingscursus, de zogenoemde master-opleidingen 'Global E-Commerce Masters' en 'E-commerce in Finance'. Deze zijn volgens Cor Molenaar, bijzonder hoogleraar aan de Erasmus univsersiteit, bedoeld voor economen en bedrijfskundigen met een aantal jaren werkervaring en spijkeren dezen bij op het gebied van e-commerce. "De huidige accountmanager kan wel aardig met een spreadsheet overweg, maar dat is niet de kracht van IT. Het gaat erom met deze techniek nieuwe mogelijkheden te scheppen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-12T00:00:00.000Z Redactie Computable