Origin snoept Compaq opdracht Lucent af

Lucent Technologies besteedt zijn rekencentrum-activiteiten in Europa uit aan Origin. Daarnaast voert het netwerkbedrijf onderhandelingen met Origin en IBM over het uitbesteden van het beheer van applicaties.

Op dit moment voeren Lucent en Origin nog de laatste contractbesprekingen. Het automatiseringsbedrijf neemt ongeveer 80 medewerkers over, van wie ongeveer de helft in Nederland (Hilversum) werkt.
Origin troeft met deze opdracht Compaq af, dat eveneens een offerte had uitgebracht. De Philips-dochter is samen met IBM ook nog in beeld om het beheer en de vernieuwing van applicaties over te nemen. Volgens IT-manager Peter 't Jong van Lucent Emea wil Origin de logistieke en technische applicaties overnemen en IBM de systemen voor de financiële administratie, relatiebeheer en elektronische handel. Daarbij zullen circa 160 mensen, onder wie een vijftigtal inhuurkrachten, overstappen naar Origin en IBM. "Al verwacht ik dat de inhuurkrachten op termijn zullen verdwijnen, omdat IT-dienstverleners hun eigen mensen, die nu op de bank zitten, zullen willen inzetten", zegt 't Jong. Hij hoopt voor het begin van de zomer met beide partijen een principe-overeenkomst te sluiten.
Het netwerkbedrijf besloot vorig jaar om al zijn operationele activiteiten in Europa, in etappes de deur uit te doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-12T00:00:00.000Z Redactie Computable