ASP moet zich richten op verticale markten

Application service providers (ASP) moeten hun diensten afstemmen op verticale markten. Dit is beter dan een benadering waarbij een ASP ervan uitgaat dat de klanten toch afkomen op zijn algemene dienstverlening. Zo'n aanpak kan nu nog wel lonend zijn, maar het is de vraag of dat in de toekomst een goede benadering is.

Dit is de belangrijkste conclusie van een bijeenkomst die onderzoeksbureau IDC onlangs belegde over ontwikkelingen in de markt vanapplication service providers(ASP); bedrijven die hun applicaties via Internet aanbieden.
Uit de IDC bijeenkomst kwam onder andere naar voren dat een ASP zich van de concurrenten kan onderscheiden als hij de kernactiviteiten van zijn klanten door en door kent, zodat hij kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Om dat te bereiken moeten deze dienstverleners inzien dat er een aantal misvattingen is over deverticale benadering. Zo hebben enkele ASP's hun verticale strategieën stopgezet, omdat ze denken dat het zich richten op een bepaald segment van de markt te duur of te beperkt is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-12T00:00:00.000Z Redactie Computable