'OL2000 is prachtig, maar erg theoretisch'

Het ministerie van Binnenlandse Zaken dubt over maatregelen om de geïntegreerde dienstverlening (Overheidsloket 2000) daadwerkelijk van de grond te krijgen.

Volgens Jan Lintsen, directeur Informatiebeleid Openbare Sector, is het concept op zich prima. Echter het hoog theoretische gehalte, naast financieringsproblemen en gebrekkige bestuurlijke aandacht staat toepassing in de praktijk in de weg.
Vorig jaar heeft zijn departement ruim 160 gemeenten met bestuursinformatie op Internet geholpen. Dat kreeg een vervolg met een regeling om de interactiviteit van websites te stimuleren of, zoals Lintsen omschrijft, het plaatsen van formulieren op het net te bevorderen. Het programmabureau OL2000 werkt aan een gemeentelijke productencatalogus en biedt referentiemodellen aan.
Om het toepassen van OL2000 te bevorderen overweegt organisatieadviesbureaus zover krijgen dat zij bij hun gemeentelijke klanten 'de OL2000-oplossing verkopen'. Ten bewijze dat zij de OL2000-gedachte goed in de vingers hebben, kunnen ze zich laten certificeren. Gemeenten worden over de grens getrokken door een aantrekkelijke rente financiering aan te bieden bij wat Lintsen de 'e-Bank' noemt. Hij is over 'laagrentend geld voor ICT-projecten' in gesprek met de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.