School start project met les in chatten

Het Regio College Zaanstreek Waterland gaat cursussen geven in converseren via Internet, ook wel chatten genoemd. Het hiervoor opgezette project 'chatten in de les' leert de cursisten te werken met Internet-toepassingen, meningen en informatie uit te wisselen via het wereldwijde web.

Verder vergroten ze de taalvaardigheid en verbeteren ze de spelling. De cursussen maken deel uit van een demonstratieproject van de Stichting BVEnet, de organisatie die Internet-gebruik stimuleert in het beroeps- en volwassenen-onderwijs.
Het is de bedoeling dat de deelnemers aan deze chatlessen aan de hand van opdrachten vanuit twee verschillende locaties met elkaar communiceren via Internet. Zij moeten vooraf vragen bedenken voor de gesprekspartner en die vervolgens over WWW sturen. Tijdens de sessies moeten de deelnemers aangeven dat zij naar elkaar 'luisteren' door op het juiste moment tekens te zenden. Zo houden zij de conversatie levendig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-16T00:00:00.000Z Redactie Computable