Grolsch verkoopt bier eerder op het web

Grolsch biedt sinds kort 5-liter EK-blikken onder de naam 'Blik op de bal' te koop aan bij de Internet-winkel http://Letsbuyit.com. De verkoop op Internet start twee weken eerder dan in de winkels.

Door de gezamenlijke inkoop van surfers daalt de prijs naarmate er meer mensen het bier aanschaffen. Bij een twintigtal inschrijvers zegt de winkel het bier voor 35 gulden te kunnen aanbieden en ook thuis te bezorgen. In de winkel kosten de vaatjes minstens 43 gulden. De speciaal ontwikkelde 5-liter EK-blikken van Grolsch hebben een beperkte oplage.
Grolsch biedt haar EK-blikken, voorzien van tap, via Letsbuyit.com aan bij wijze van experiment met e-commerce en om te ervaren wat Letsbuyit.com als afzetkanaal voor Grolsch kan betekenen. "We hebben goede verwachtingen van dit project. Naast reguliere kanalen willen we graag de mogelijkheden van co-buying via Internet verkennen," aldus de heer Könings van Grolsch.
Geïnteresseerde kopers schrijven in op een product van hun keuze en dat artikel wordt goedkoper naarmate meer mensen hetzelfde doen. Op de site is te zien bij welk aantal kopers welke prijs geldt, hoeveel kopers er op dit moment zijn en hoeveel er nog bij moeten komen om het volgende prijsniveau te bereiken.
Het bedrijf is in 1999 opgericht in Zweden. De organisatie telt 250 medewerkers en heeft sites voor Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België, Frankrijk en Spanje. Later dit jaar wil het bedrijf starten in andere Europese landen. Partijen als Nesbic, Gilde, Pro Sieben en British Sky Broadcasting investeren in de online winkel. Een deel van de aandelen is in handen van de eigen medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-12T00:00:00.000Z Redactie Computable