Kritiek op veiling van Umts zwelt aan

De vijf mobiele operators in Nederland hebben gezamenlijk protest aangetekend tegen de Umts-veiling. In een brief aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat tekenen KPN, Libertel, Telfort, Ben en Dutchtone bezwaar aan tegen de in hun ogen kunstmatig gecreëerde schaarste.

De vijf aanbieders zijn verenigd in Monet (Mobiele Netwerkoperators Nederland). Woordvoerder Rob van den Hoven van Genderen, werkzaam bij Telfort, vindt dat de Nederlandse overheid te weinig rekening houdt met de ontwikkelingen op de mobiele markt. Hij bestrijdt dat frequenties een schaars goed zijn, omdat er in ieder geval voor satellietcommunicatie nog voldoende frequenties vrij zijn. "Deze worden bijna om niet ter beschikking gesteld, bijvoorbeeld aan aanbieders als Iridium, En we weten allemaal dat het met satellietcommunicatie niet helemaal volgens verwachting verloopt. De cell operators daarentegen zijn veel harder gegaan, dus hebben we meer frequenties nodig. De overheid heeft te weinig rekening gehouden met die marktontwikkeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable