Fujitsu-Siemens wil servermarkt veroveren

Het in Nederland gevestigde consortium tussen de Japanse PC-fabrikant en het Duitse Siemens gaat meer aandacht besteden aan het op de markt brengen van servers. De verkoop van servers blijft ver achter bij de verkoop van PC's. Het bedrijf wijt deze achterstand aan de millennium-wisseling.

Het consortium heeft besloten de op dit moment van meerdere namen voorziene serverlijnen één nieuwe universele naam te geven, de Primepower. Zowel de Granpower 5000 Intel-lijn als de GP7000F Unix-servers zullen onder de nieuwe naam vallen. De naamswijziging, die ook voor andere bedrijven binnen het conglomeraat geldt, waaronder Amdahl, moet de naamsbekendheid van de producten vergroten. De naamgeving is ook gelijkgetrokken voor andere producten, zoals de werkstations en de notebooks, die respectievelijk Celsius en Lifebook zullen gaan heten. PC's zullen overigens alleen in Europa de naam Celsius voeren.
Ook brengt het consortium drie nieuwe Primepower-machines uit. De nieuwe op Intel Pentium III Xeon-processoren gebaseerde servers met kloksnelheden van 550 MHz, 700 MHz of 800 MHz zullen in juni op de markt verschijnen. De Primergy N400 node is bedoeld voor serverparken en datacentra, de primergy H400 is een schaalbare bedrijfsserver, en de K400 is een algemeen stand-alone model. Ook wil Fujitsu Siemens in september servers met respectievelijk zestien, 32 en 64 processoren uit te brengen. In november moet een model met 128 processoren het licht zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable