Isoc onderscheidt medewerkers Nikhef

Walter Hoogland en Willem van Leeuwen ontvingen deze week op het W9-congres in de Rai van de Internet Society (Isoc) een onderscheiding voor de bijdrage die zij en andere medewerkers van het Nikhef aan Internet geleverd hebben.

De oorkonde is als een eerbetoon van kinderen aan hun ouders. Zonder inspanningen van een instituut als het Nikhef had het Isoc nooit het levenslicht gezien. Het Nikhef, Nationaal Instituut voor Kernfysica en Hoge-Energiefysica, heeft door zijn samenwerking met het Cern, Europese Laboratorium voor deeltjesfysica, aan het kraambed van Internet gestaan en veel gedaan voor de verbreiding van het medium in Nederland en daarbuiten. Internet-gebruik is bij Cern begonnen als een middel om wetenschappers wereldwijd met elkaar te laten communiceren.
Hoogland en Van Leeuwen maakten ook deel uit van dit netwerk van wetenschappers. De Isoc ontstond begin 1991 op een internationale conferentie over netwerken, met het doel om Internet wereldwijd uit te breiden door kennis over technologische verbeteringen te verspreiden - met recht een nakomeling dus. Het bezoek van de conferentie aan Nederland vormde een mooie gelegenheid om de twee wetenschappers te lauweren voor hun vroegere inspanningen.
Hoogland, momenteel decaan van de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam, is van oorsprong experimenteel hoge-energie (deeltjes)fysicus. Deze rol vervulde hij tussen 1983 en 1989 bij de Nikhef en het Cern. Van Leeuwen is nog steeds als fysicus verbonden aan het Nikhef.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable