Insite en Interchange gaan op in Devote

De door Devote overgenomen Internetbedrijven Insite en Interchange gaan verder onder de naam Devote, aldus de onderneming. Insite en Interchange worden volledig geïntegreerd binnen Devote. Ondersteunende diensten zullen worden gecentraliseerd.

Met de integratie van Interchange en Insite verdwijnt de business unit-structuur om plaats te maken voor een organisatie met twee pijlers: E-Business & IT-Architectuur. Devote beschouwt dit als haar twee 'kerncompetenties' en wil internationaal erkend worden als kwalitatief het toonaangevende E-Business & IT-Architectuur bedrijf.
In maart van dit jaar bereikte Devote overeenstemming over de overname van Internetbedrijf Interchange uit Gouda. De omzet van Interchange over 1999 bedraagt ruim 4 miljoen gulden. Het bedrijf - 26 werknemers - ontwerpt, ontwikkelt en implementeert Internetapplicaties.
Devote nam in januari al het Internetbedrijf Insite (55 werknemers) geheel over, waar het sinds juli 1999 al een meerderheidsbelang in had. Adviesorganisatie Insite ontwikkelt zakelijke Internettoepassingen, waaronder het opzetten van virtuele winkels op Internet. De onderneming heeft 50 mensen in dienst.
Devote heeft ambities om internationaal, vooral via België, door te breken. Enkele maanden geleden is het de onderneming een eigen participatiebedrijf begonnen dat zich concentreert op Internetbedrijven. Devote wil jonge, startende bedrijven financieel en technologisch ondersteunen. In ruil daarvoor vraagt Devote aandelen in 'start ups'. De initiatiefnemer mikt op vijf tot zes dot.combedrijven en zoekt samenwerking met een bestaande participatiemaatschappij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-16T00:00:00.000Z Redactie Computable