Eerste proces tegen World Online begonnen

Gisteren diende in Amsterdam een kort geding dat advocaat B. van der Goen namens 1339 beleggers heeft aangespannen tegen World Online, ABN Amro en Nina Brink. Zijn zaak is de eerste van vier WoL-procedures die voor de rechter komen.

Van der Goen heeft de drie hoofdrolspelers in het WoL-debacle verzocht om informatie die hij nodig heeft voor verdere procedures. Het meest relevant vond Van der Goen onder meer de vragen hoeveel betalende abonnees World Online heeft, en welke managers het bedrijf hebben verlaten in de zes maanden voor de beursgang.
Volgens WoL-advocaat P. van Schilfgaarde kunnen beleggers voor antwoorden op dergelijke vragen terecht op de aandeelhoudersvergadering die WoL binnenkort zal houden. Volgens Van der Goen sluit dat niet uit dat WoL ook buiten de vergadering informatie verschaft.
In de zaak van Van der Goen doet de rechter maandag 22 mei uitspraak.
WOL ging op 17 maart naar de beurs op een koers van 43 euro. Inmiddels is het aandeel ruim vijftien euro waard en heeft topvrouw Nina Brink het veld moeten ruimen. In totaal gaan zo'n 20 duizend beleggers via verschillende advocaten tegen WOL, Brink en banken procederen. De grootste groep, 12 duizend man, doet dat via de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Die stapt binnenkort naar de rechter, nu een verzoek om schadevergoeding door WoL en de banken is afgewezen. De advocaten G. Spong en O. Hammerstein bereiden een strafzaak voor wegens misleiding van beleggers en een civiele schadeprocedure. Zij zeggen zo'n vierduizend beleggers te vertegenwoordigen.
In een telefonisch interview met de site IPO/Beursgang.nl heeft Nina Brink laten weten dat ze het 'jammer' vindt dat er zoveel 'commotie' is. "Ik denk dat het beter is voor, voor World Online én voor de beleggers, dat er minder commotie is, want dan heeft het aandeel de kans om te herstellen." Brink liet weten zich 'niet joviaal' te voelen onder alle negatieve publiciteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-16T00:00:00.000Z Redactie Computable