Jonge ondernemers: 'Er is meer dan Internet'

De bijeenkomst van het Isoc over 'jong Internet-ondernemerschap' gaat al snel over het belabberde computeronderwijs op scholen, maar de jeugdige entrepreneurs laten zich niet verleiden tot het wegsturen van het docentendom.

"Er is toch meer dan Internet in het leven", reageert de vijftienjarige Ben Woldring, die met zijn bedrijfje Bencom erg succesvol is..
De Nederlandse tak van de Internet Society (Isoc) houdt van tijd tot tijd een debat. Maandagavond is het zonnig en warm op het terras bij Hotel Arena in Amsterdam. Binnen is het verduisterd, redelijk koel en zitten drie jonge ondernemers op het podium: Job van de Sande (achttien jaar), Floris Waals (zeventien jaar) en Ben Woldring. Van de Sande heeft tegenwoordig weinig tijd voor Internet-activiteiten, omdat hij voor zijn examen zit. Wel verzorgt hij de website van Isoc.nl. Waals, die met zijn bedrijfje Fjfproductions websites keurt, ontwerpt en bouwt, wil zijn handen vrij hebben om te gaan studeren. Woldring lukt het wel om school en het leiden van zijn bedrijf te combineren.
Gedrieën zijn ze het erover eens dat het computeronderwijs op de scholen die zij volgen (voortgezet onderwijs) ver beneden de maat is. Als zij al IT-lessen krijgen, want Woldring meldt verbolgen dat hij het zonder moet stellen. Hun liefde voor en kennis van Internet hebben zij zeker niet van een onderwijzer die als rolmodel functioneert.
Discussieleider Vincent Everts, oud-directeur van Media Plaza, hekelt de instelling van de overheid. "124 Miljoen gulden extra voor computeronderwijs, terwijl de regering niet weet hoe ze de miljarden moeten opmaken. Dat komt neer op 150 gulden per leerling", schampert hij. "Daar kun je een leuk toetsenbord voor kopen", haakt Waals aan.
Uit de zaal komt de opmerking het docentendom maar naar huis te sturen en het vakkenpakket op de schop te nemen, opdat de lessen meer gaan aansluiten op de 'nieuwe economie'. De prille ondernemers laten zich echter niet verleiden tot instemmend geknik. "Als ik in Frankrijk ben, is het toch handig als ik Frans kan praten", reageert Van de Sande. En de benjamin van het gezelschap kondigt aan toch te gaan studeren. "Er is meer dan Internet alleen", verduidelijkt hij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-16T00:00:00.000Z Redactie Computable