Veronica en IDG openen eigen 'startpagina'

Nadat uitgever VNU onlangs voor tientallen miljoenen Startpagina (http://www.startpagina.nl) overnam, hebben nu ook enkele concurrenten een dergelijk portaal op Internet geopend.

Mediabedrijf Veronica en uitgeverij IDG zijn rond de tafel gaan zitten met enkele ontevreden 'dochters' van Startpagina en hebben vervolgens Favoriet (http://www.favoriet.nl) in het leven geroepen. Sinds deze week draait dat webportaal een maand op proef. De opzet van het portaal is geheel gelijk aan die van http://Startpagina.nl, zo leert een bezoekje aan de site.
Ook het Telegraaf-concern vond het tijd worden voor een nieuwe website. Telegraafnet (http://www.telegraafnet.nl) bundelt inhoud - bijvoorbeeld van de al langer bestaande website Telegraaf.nl, de elektronische variant van de krant - met commercie, zoals een online-winkelcentrum, een veiling en een vacaturesite. Bovendien zijn er afspraken gemaakt met partijen als Consumerdesk, Independer en Letsbuyit.com, die inco-branded vorm op Telegraafnet.nl vertegenwoordigd zijn. Maar om werkelijk te slagen als een 'startpagina' voor Internet-gebruikers, is een personaliseringsmogelijkheid natuurlijk essentieel. Daar beschikt Telegraafnet.nl dan ook over. Iedere gebruiker kan een eigen 'my.telegraafnet.nl'-pagina op zijn scherm krijgen, met daarop een selectie van de categorieën die hij daarop wenst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable