Veronica gaat tv via Internet 'uitzenden'

De omroepvereniging Veronica gaat zich richten op Internettelevisie. De eerste uitzending moet op 1 september volgend jaar te zien zijn, heeft voorzitter Van der Reijden verklaard.

Veronica besloot eerder dit jaar de Holland Media Groep te verlaten, waarin ook RTL 4 en 5 zitten. Veronica en HMG kwamen daarbij overeen dat de presentatoren en programma's van Veronica bij HMG blijven, die dan ook gewoon met drie tv-zenders en een radiostation door zal gaan. De zender zou gewoon Veronica blijven heten. De vereniging verkocht haar aandelen in HMG terug aan eigenaar CLT-UFA en kreeg daarvoor een bedrag tussen de 100 en 200 miljoen gulden.
Dat de vereniging vanaf 1 september volgend jaar met televisie op Internet begint, is geen toeval. Onderdeel van de overeenkomst tussen HMG en de vereniging is dat de laatste de naam Veronica vanaf die datum terugkrijgt. HMG zit overigens een beetje in de versukkeling. Mede door de verhevigde concurrentie, onder meer door Net 5, zag de HMG-groep als enige onderdeel van CLT-UFA in het eerste kwartaal omzet en winst wat dalen.
Veronica heeft nog meer plannen. De vereniniging gaat terug naar deroots: radio. Ooit begonnen als radiopiraat, gaat Veronica volgend jaar meebieden op een van de acht commerciële FM-frequenties die het kabinet dan gaat veilen. Het kabinet bespreekt vandaag (vrijdag) een voorstel daartoe van staatssecretaris De Vries van verkeer en waterstaat en van staatssecretaris Van der Ploeg van cultuur. De commerciële omroepen zijn daar woedend over. De waarde van de frequenties is ontstaan omdat zij er een succes van hebben gemaakt. Op de veiling moeten ze gaan betalen voor een prestatie die ze zelf hebben geleverd, vinden ze. De Vereniging van Commerciële Radio-omroepen spreekt zelfs van diefstal en wil de overheid voor de rechter slepen. Volgens voorzitter Banga "gaat de dagvaarding de deur uit zodra de notitie door het kabinet is".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable