UPC en SBS besluiten overname af te blazen

United Pan-Europe Communications en SBS Broadcasting hebben samen bekendgemaakt de overnameplannen te beëindigen. Oorzaak is de koersval van zowel UPC als SBS. Beide koersen bereikten dit jaar hoogtepunten van respectievelijk 84,90 en 81 euro.

Vrijdag duikelde de koers van UPC met ruim 21 procent naar 21,40 euro. Ook SBS kreeg rake klappen en incasseerde een verlies van 13 procent. Het aandeel sloot op vijftig euro.
UPC kan zonder veel problemen onder de overeenkomst uit, omdat daarin is vastgelegd dat de zaak niet door gaat als het aandeel te ver zou wegzakken. UPC heeft al een belang van 23 procent in SBS en is daarmee de grootste aandeelhouder in dit mediabedrijf. Ook werken de bedrijven samen bij het kopen van uitzendrechten en het ontwikkelen van themakanalen. Op 9 maart kwam het tweetal de overname van SBS in aandelen en contanten overeen met een waarde van 2,8 miljard dollar (toen 6,4 miljard gulden). De overeenkomst waardeerde een aandeel SBS op 85,14 euro (toen 88,5 euro). Daarvan bestond veertig dollar uit contanten en de rest uit aandelen UPC. Het aandeel UPC stond op dat moment nog op ruim 76 euro. Door de koersval is het bod beduidend minder waard geworden.
De twee bedrijven blijven wel samenwerken. UPC zal zeer actief blijven in het opzetten van joint ventures met SBS op het gebied van de ontwikkeling van content voor diverse mediaplatformen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-22T00:00:00.000Z Redactie Computable