Beleggers verliezen eerste slag met WOL

De gedupeerde beleggers hebben in hun eerste rechtszaak tegen World Online, Nina Brink en ABN Amro aan het kortste eind getrokken. De partijen hoeven de beleggers geen extra informatie te geven.

Vorige week maandag eiste advocaat van der Goen namens tientallen beleggers antwoord op 39 vragen, om vervolgens gefundeerde schadeclaims in te kunnen dienen bij de partijen die bij de beursgang betrokken zijn. De Amsterdamse rechtbank bepaalde dat de beleggers zijn aangewezen op een bodemprocedure als ze precies willen weten wat zich rond de beursgang van het Internet-fonds heeft afgespeeld. Bovendien verwees de rechter naar de aandeelhoudersvergadering die WOL binnenkort zal houden. De bestuurders hebben daarbij de wettelijke plicht alle gevraagde inlichtingen te verschaffen, 'tenzij een zwaarwichtig belang van de vennootschap zich daartegen verzet'.
Toch is advocaat Van der Goen tevreden over de uitkomst van het proces. "De zaak is opengebroken", verklaarde hij, en hij verwees daarbij naar de recente uitspraken van ex-topvrouw Nina Brink. Zij verklaarde afgelopen week in deWall Street Journal dat eerdere faillissementen waar zij bij was betrokken, bekend waren bij de begeleidende banken ABN Amro en Goldman Sachs.
Van der Goen overweegt tegen de uitspraak in hoger beroep te gaan. Bovendien zei hij binnen enkele weken de volgende juridische stap te zetten. Behalve Van der Goen overwegen ook de advocaten Spong en Hammerstein en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) onafhankelijk van elkaar een claim in te dienen tegen WOL, Nina Brink en de emissiebanken. Zij vertegenwoordigen gezamenlijk meer dan twintigduizend gedupeerde beleggers. De advocaat van World Online, Van Schilfgaarde, is nog steeds overtuigd van een goede afloop. "Met wat ik nu weet - en dat is het relevante - denk ik dat de eisers geen zaak hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-23T00:00:00.000Z Redactie Computable