Telegraaf lanceert financiële site

Dagbladuitgever De Telegraaf begint vandaag met een speciale Internet-editie van De Financiële Telegraaf onder de naam http://www.DFT.nl.

Het concern maakte eerder dit jaar al bekend dit jaar ongeveer dertig miljoen gulden te investeren in Internet-activiteiten. DFT.nl is, naast de algemene website van de krant, de eerste gespecialiseerde elektronische uitgave van het bedrijf.
De financiële website krijgt de bekende mix van gratis en betaalde informatie, zoals bijvoorbeeld het Financieele Dagblad die al enige tijd kent. Alleen abonnees van de krant kunnen bij het FD alle beschikbare informatie inzien. Hetzelfde gaat gelden bij DFT.nl. Op de website zijn behalve actueel nieuws onder meer de koersen van de Amsterdams beurs met een vertraging van een kwartier te zien. Wie realtime koersinformatie wil, moet daarvoor een betaald abonnement nemen. Datzelfde geldt voor de toegang tot het bijna tien jaar oude archief van de kranteneditie van De Financiële Telegraaf. Naast het financiële archief biedt DFT.nl tot vijf jaar teruggaande historische koersdata in statistische en dynamische grafieken. Hierbij kan de lezer zelf grafische vergelijkingen tot stand brengen tussen diverse fondsen.
Lezers kunnen hun eigen effectenportefeuille invoeren in de DFT-database. De waarde daarvan wordt dynamisch bijgehouden. Die gegevens worden beveiligd met een door de lezer zelf beheerde naam-en-wachtwoordcombinatie.
"De Financiële Telegraaf heeft zich met de markt en de nieuwe media mee ontwikkeld tot een permanent beschikbare nieuws- en informatiebron op het gebied van economie, handel en geld. DFT.nl is een logische ontwikkeling", aldus Hans Elekan, de voor de elektronische media verantwoordelijke directeur van De Telegraaf. De Internet-site is nog maar het begin, zo zegt hij. Binnenkort kunnen abonnees ook via onder meer WAP de site benaderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.