KPN verlaagt tarief 'van vast naar mobiel'

Het bellen van een vast naar een mobiel toestel wordt per half juni ietsje goedkoper, verwacht telecomtoezichthouder Opta. Onder druk van de Opta heeft KPN Telecom, de beheerder van het vaste net, de tarieven voor het gebruik daarvan iets verlaagd.

Een belletje vanuit huis of kantoor naar een mobiele telefoon gaat voor een deel via het vaste net (naar de centrale/zendmast van de GSM-aanbieder) en voor een deel via de ether (van de GSM-aanbieder richting mobiele telefoon). KPN gaat de tarieven voor het eerste deel van de route verlagen met acht cent per minuut in de piekuren en een stuiver per minuut in de daluren. Een belletje naar een mobieltje kost daardoor over een kleine maand in de piekuren 67 cent per minuut en in de daluren 45 cent per minuut.
Of de prijzen verder zullen dalen, weet de Opta niet. Dat hangt ervan af wat de GSM-aanbieders met 'hun' deel van het traject gaan doen. De concurrentie onder de aanbieders is groot en heeft al geleid tot een prijzenslag. Of en in hoeverre de verlaging van de KPN-tarieven die verhevigt, is onduidelijk. De Opta verwacht een verdere prijsdaling, maar het is niet helemaal duidelijk waarop de toezichthouder die veronderstelling baseert. Alle GSM-aanbieders profiteren immers gelijkelijk van de verlaging van de KPN-tarieven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-24T00:00:00.000Z Redactie Computable